MUNDOMELTDOWN 있는 지식이라고는 모두 훔친 것

타이타닉 호에서 일등석에 제공된 마지막 칵테일

 

펀치 로메인 1870년대

펀치의 역사는 1790년대까지 거슬러 올라간다. 그 인기는 몹시 대단하여 1808년 스웨덴의 요리책에까지 기재되었을 정도 (중략) Auguste Escoffier의 버전을 소개한다. 타이타닉 가 가라앉던 날 stand-alone sixth course로 퍼스트클래스 승객들에게 제공된 것으로 유명하다.

 

재료

  • 1 달걀흰자
  • 25 ml 화이트럼 
  • 20 ml 화이트와인 
  • 10 ml 설탕시럽
  • 10 ml 레몬주스
  • 20 ml 신선한 오렌지  주스
  • 75 ml 모에리 샹통 임페리얼 
 
  • 흰자, 럼 ,와인, 시럽, 레몬주스 오렌지주스를 얼음이 들어 있는 칵테일 쉐이커에 넣는다.
  • 몰드에 부서진 얼음 넣고 공 모양으로 만든 뒤 큰 쿠페 잔에 넣는다. 
  • 음료를 붓고 위에 샴페인을 붓는다. 
  • 오렌지 껍질로 가니쉬를 하고 웃으며 서빙한다. 
 

PUNCH ROMAINE 1870'S

The history of this punch can be traced back to the 1790s. Its popularity was such that it even featured in a Swedish cookery book published in 1808! We have famous French chef Auguste Escoffier to thank for this version, which was famously served as a stand-alone sixth course to first-class passengers on the night the Titanic sunk.

INGREDIENTS
  • 1 Egg White
  • 25 ml White Rum
  • 20 ml White Wine
  • 10 ml Sugar Syrup
  • 10 ml Lemon Juice
  • 20 ml Fresh Orange Juice
  • 75 ml Moët & Chandon Brut Impérial
 
METHOD
  • Add the egg white, rum, wine, syrup, lemon juice and orange juice to an ice-filled cocktail shaker and shake.
  • Mould some crushed ice into a ball and place in a large coupe.
  • Pour the drink around it and top with Moët Impérial.
  • Garnish with orange peel and serve with a smile.
 
 
원문 출처
 

https://www.moet.com/en-gb/classic-collection/punch-romaine-cocktail

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