타이타닉 호에서 일등석에 제공된 마지막 칵테일
펀치 로메인 1870년대
펀치의 역사는 1790년대까지 거슬러 올라간다. 그 인기는 몹시 대단하여 1808년 스웨덴의 요리책에까지 기재되었을 정도 (중략) Auguste Escoffier의 버전을 소개한다. 타이타닉 가 가라앉던 날 stand-alone sixth course로 퍼스트클래스 승객들에게 제공된 것으로 유명하다.
재료
|
|
PUNCH ROMAINE 1870'S
The history of this punch can be traced back to the 1790s. Its popularity was such that it even featured in a Swedish cookery book published in 1808! We have famous French chef Auguste Escoffier to thank for this version, which was famously served as a stand-alone sixth course to first-class passengers on the night the Titanic sunk.
INGREDIENTS
|
METHOD
|
원문 출처
https://www.moet.com/en-gb/classic-collection/punch-romaine-cocktail